Schoorsteenveger Vianen

Woont u in Vianen of omgeving en zoekt u een schoorsteenveger? Den Hartog schoorstenen is uw partij uit de buurt. Wij zijn al sinds 1925 dagelijks op daken te vinden. Onder andere voor schoorsteenvegen, maar ook om een nieuwe schoorsteen te plaatsen, het aanleggen van rookkanalen of renovatie.

Onze missie is om elke open haard of kachel in de omgeving veilig te houden. Zodat u in rust kunt genieten van de warmte in uw huis.

Afspraak maken

Referenties

  Schoorsteenveger Vianen

We hebben de schoorsteen van onze boerderij laten renoveren. Het resultaat is naar volle tevredenheid! Goede vakkundige mensen tijdens het gehele traject van offerte tot oplevering. Vakmensen met passie.

- W. Konijnenburg

Een veger die met je mee denkt en geen onnodig werk verricht.

- Van Dam

Onze werkwijze

1
2
3
4
5
Schoorsteen inspecteren
1/5

Inspecteren schoorsteen

Allereerst inspecteren wij uw schoorsteen. Tijdens deze inspectie achterhalen wij het type schoorsteen en de hoeveelheid vuil.

Volgende stap
Schoorsteen inpakken
2/5

Schoorsteen inpakken

Vervolgens pakken wij de schoorsteen helemaal in. Dit voorkomt dat vuil tijdens het vegen ontsnapt. We werken met extra kleden. Hiermee nemen we het zekere voor het onzekere.

Volgende stap
Schoorsteenveger Vianen
3/5

Schoorsteenvegen

Het is tijd om uw schoorsteen te vegen. Hierbij maken wij gebruik van verschillende borstels. Afhankelijk van het type schoorsteen vegen wij van binnenuit of vanaf het dak.

Volgende stap
Schoorsteen uitpakken
4/5

Uitpakken schoorsteen

Naderhand ruimen wij netjes op. Wij laten uw woning altijd netjes achter. Uw schoorsteen kan er weer een jaar tegenaan!

U kunt bij ons meteen afrekenen. Dit kan via pin of contant. U ontvangt altijd de factuur en het veegbewijs via de mail direct na betaling.

Volgende stap
Schoorsteenvegen nieuwe afspraak
5/5

Nieuwe afspraak

Uw schoorsteen moet ten minste eenmaal per jaar geveegd worden. Gebruikt u uw open haard of kachel zeer regelmatig? Dan adviseren wij om uw schoorsteen vaker te laten vegen.

Wij brengen u graag op de hoogte wanneer uw schoorsteen weer geveegd dient te worden. Zo hoeft u hier niet over na te denken.


Preventie schoorsteenbrand en stank- en rookvorming

De kans op schoorsteenbrand tot het minimum beperken? Laat dan uw schoorsteen jaarlijks vegen, zo houdt u de schoorsteen veilig voor gebruik.

Met schoorsteenvegen verwijderen we de aanslag en teerachtige laag (creosoot). Zo blijft de schoorsteen bij regelmatig stoken goed trekken. Door de ontluchtingskanalen te reinigen heeft u ook geen last van stank- en rookvorming.

Ontdek de voordelen

Jaarlijks schoorsteenvegen biedt nog meer voordelen:

  • Voorkom groot onderhoud of renovatie door tijdige reparatie
  • Grotere kans op uitbetaling door de verzekeraar, door het aantonen van onderhoud (veegbewijs)
  • Bijdrage aan een beter milieu door minder schadelijke roetdeeltjes en het fijnstof

Onze erkende schoorsteenvegers

Den Hartog Schoorstenen werkt enkel met juist opgeleide en erkende schoorsteenvegers. We zorgen dat onze schoorsteenvegers zich regelmatig blijven ontwikkelen door geregeld opleidingen en cursussen te volgen. Zo blijven we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Den Hartog Schoorstenen is erkend lid van de Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond (ASPB); een landelijke organisatie van schoorsteenvegers. Iedere organisatie die lid is van de ASPB is gediplomeerd en heeft vakkennis over veilig en verantwoord stoken.

Schoorsteenveger rieten dak Vianen

Den Hartog Schoorstenen is zo veel meer!

Soms is schoorsteenvegen niet genoeg. Het kan voorkomen dat hardnekkige aanslag niet volledig weggehaald kan worden. In dat geval is de oplossing schoonfrezen. Wij kunnen uw rookkanaal ook meteen voor u inspecteren. Wij adviseren u over eventuele noodzakelijke vernieuwingen. Denk aan:

  • Het renoveren van voeg- en/of loodwerk.
  • Het aanleggen van een nieuw rookkanaal.
  • Het vervangen van uw schoorsteen.
  • Het plaatsen van een schoorsteenkap of vonkenvanger.

Deze vernieuwingen kunnen wij vakkundig voor u uitvoeren. Den Hartog Schoorstenen helpt u graag van A tot Z!

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Is schoorsteenvegen wettelijk verplicht?

Nee. In Nederland is schoorsteenvegen niet verplicht. Daarnaast wordt schoorsteenvegen vaak niet benoemd in een opstalverzekering. Verzekeraars gaan ervan uit dat u zelf het redelijke doet om uw schoorsteen te onderhouden.

Het jaarlijks laten vegen en controleren van uw schoorsteen is zeer belangrijk. Bij een schoorsteenbrand wordt altijd gecontroleerd of u uw schoorsteen goed onderhouden heeft.

 

Moet ik mijn factuur bewaren?

Sommige verzekeraars eisen dat u jaarlijks uw schoorsteen laat vegen. In dat geval heeft u een factuur van een gespecialiseerde schoorsteenveger nodig als bewijslast. Hiermee voorkomt u moeilijkheden bij eventuele schadeafhandeling.

Hoeveel kost schoorsteenvegen?
Hoeveel tijd kost schoorsteenvegen?

Dit is afhankelijk van de lengte en grootte van de schoorsteen. Het reinigen van de schoorsteen duurt in de meeste gevallen ongeveer een halfuur. Als de schoorsteen regelmatig gereinigd wordt, vergt het reinigen van de schoorsteen minder tijd. Hierbij komt er namelijk minder roet uit de schoorsteen en haard vrij.

De mogelijkheden voor uw schoorsteen bespreken? Graag!

Maak een afspraak