Schoorsteenveger Leerdam

Maak kennis met Den Hartog Schoorstenen. Uw betrouwbare schoorsteenveger in Leerdam!

Bent u op zoek naar een schoorsteenveger in Leerdam? Den Hartog helpt u graag! Den Hartog Schoorstenen is een familiebedrijf dat al sinds 1925 op het dak te vinden is. Om rookkanalen aan te leggen, schoorstenen te plaatsen, voegen en loodwerk te renoveren en uiteraard om schoorstenen te vegen.

Schoorsteenvegen kunnen wij als de beste. Wilt u meer weten over Den Hartog Schoorstenen en onze werkwijze? Lees dan gerust verder! Wij vertellen u graag meer!

Afspraak maken

Referenties

  Schoorsteenveger Leerdam - Referenties

We hebben de schoorsteen van onze boerderij laten renoveren. Het resultaat is naar volle tevredenheid! Goede vakkundige mensen tijdens het gehele traject van offerte tot oplevering. Vakmensen met passie.

- W. Konijnenburg

Een veger die met je mee denkt en geen onnodig werk verricht.

- Van Dam

Onze werkwijze

1
2
3
4
5
Schoorsteenveger Leerdam - Werkwijze
1/5

Inspecteren schoorsteen

Onze werkzaamheden beginnen bij het inspecteren van uw schoorsteen. Wij achterhalen het type schoorsteen en de hoeveelheid vuil.

Volgende stap
Schoorsteenveger Leerdam - Inpakken
2/5

Schoorsteen inpakken

Om te voorkomen dat er tijdens het schoorsteenvegen vuil ontsnapt, pakken wij de schoorsteen helemaal in. Den Hartog Schoorstenen werkt met extra kleden. Dit doen wij om het zekere voor het onzekere te nemen.

Volgende stap
Schoorsteenveger Leerdam - Schoorsteenvegen
3/5

Schoorsteenvegen

Tijdens het schoorsteenvegen maken wij gebruik van verschillende borstels en vegen wij van binnenuit of vanaf het dak. Dit is afhankelijk van het type schoorsteen.

Volgende stap
Schoorsteenveger Leerdam - Opruimen
4/5

Uitpakken schoorsteen

Den Hartog Schoorstenen laat uw woning altijd netjes achter. Wij zorgen ervoor dat al het vuil netjes is opgeruimd. Uw schoorsteen is weer klaar voor gebruik!

Reken meteen bij ons af, via pin of contant. Direct na betaling ontvangt u van ons de factuur en het veegbewijs via de mail.

Volgende stap
Schoorsteenveger Leerdam - Nieuwe Afspraak
5/5

Nieuwe afspraak

Laat uw schoorsteen minimaal één keer per jaar vegen door de experts van Den Hartog Schoorstenen. Bij regelmatig gebruik adviseren wij zelfs om dit vaker te laten doen.

U hoeft niet zelf bij te houden wanneer het weer tijd is om uw schoorsteen te laten vegen. Wij brengen u graag op de hoogte!


Schoorsteenvegen: Zeer van belang!

Het is erg belangrijk dat u uw schoorsteen minimaal één keer per jaar laat vegen. “Waarom?” horen wij u denken. Door uw schoorsteen minimaal één keer per jaar te laten vegen, voorkomt u schoorsteenbrand en stank- en rookvorming.

Wanneer u regelmatig gebruikmaakt van uw schoorsteen of kachel hopen aanslag en creosoot, een teerachtige laag, zich op in uw rookkanaal. Dit kan erg gevaarlijk zijn. Door de aanslag en creosoot trekt uw schoorsteen minder goed. Hierdoor kan er een schoorsteenbrand ontstaan. Gelukkig kunnen aanslag en creosoot verwijderd worden. U raadt het al: door uw schoorsteen minimaal één keer per jaar te laten vegen.

Daarnaast worden tijdens het schoorsteenvegen uw ontluchtingskanalen gereinigd. Dit voorkomt stank- en rookvorming!

Schoorsteenveger Leerdam

Nog veel meer voordelen

Een schoorsteenveger zorgt ervoor dat uw schoorsteen en rookkanalen goed worden gereinigd. Aanslag, creosoot en vogelnesten worden verwijderd. Maar dat is niet alles. Een schoorsteenveger voert ook een inspectie uit. Wij kijken naar uw schoorsteenkap, de conditie van het rookkanaal en controleren op eventuele beschadigingen. Daarnaast kunnen wij u adviseren over het gebruik van uw kachel.

Niet alleen in Leerdam

Den Hartog Schoorstenen is gevestigd in het prachtige Leerbroek. Door onze centrale ligging hebben wij een uitgestrekt werkterrein. Zo zijn wij ook actief in de regio van Gorinchem, Culemborg, Geldermalsen, Vianen en Meerkerk. Wij zorgen ervoor dat u zorgeloos kan genieten van uw open haard of kachel!

Schoorsteenveger Leerdam

Den Hartog Schoorstenen

Bij Den Hartog Schoorstenen bent u verzekerd van goed opgeleide en erkende schoorsteenvegers. Wij vinden naast kwaliteit ook ontwikkeling erg belangrijk. Daarom blijven onze schoorsteenvegers zich ontwikkelen door geregeld opleidingen en cursussen te volgen. Onze schoorsteenvegers zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

De schoorsteenvegers van Den Hartog Schoorstenen zijn niet alleen ervaren in schoorsteenvegen. Ook het schoonfrezen van uw rookkanaal is geen enkel probleem. Dit doen wij wanneer hardnekkige aanslag niet volledig verwijderd kan worden door middel van schoorsteenvegen. Daarnaast geven wij graag advies over eventuele noodzakelijke vernieuwingen, zoals:

  • Het renoveren van voeg- en/of loodwerk.
  • Het aanleggen van een nieuw rookkanaal.
  • Het vervangen van uw schoorsteen.
  • Het plaatsen van een schoorsteenkap of vonkenvanger.

Den Hartog Schoorstenen staat voor u klaar!

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Is schoorsteenvegen wettelijk verplicht?

Nee. Schoorsteenvegen is niet wettelijk verplicht. Dit betekent niet dat schoorsteenvegen niet belangrijk is. Door uw schoorsteen minimaal één keer per jaar te laten vegen voorkomt u schoorsteenbrand.

Breekt er toch schoorsteenbrand uit? Dan kunt u aantonen dat u er alles aan gedaan heeft om uw schoorsteen te onderhouden. Dit voorkomt eventuele problemen met uw verzekeraar.

Moet ik mijn factuur bewaren?

Wij adviseren u om uw factuur of veegbewijs te bewaren. Zo voorkomt u problemen bij eventuele schadeafhandeling.

Wat kost het om een schoorsteen te laten vegen?
Hoe lang duurt het vegen van een schoorsteen?

Afhankelijk van de lengte en grootte van uw schoorsteen duurt het vegen van uw schoorsteen de meeste gevallen 30 minuten. Wanneer u uw schoorsteen regelmatig laat vegen, kan de afspraak korter duren.

De mogelijkheden voor uw schoorsteen bespreken? Graag!

Maak een afspraak