Schoorsteenveger Gorinchem

Op zoek naar een schoorsteenveger in Gorinchem? Den Hartog Schoorstenen helpt u graag verder!

Familiebedrijf Den Hartog Schoorstenen is al sinds 1925 op het dak te vinden. Voor het plaatsen van schoorstenen, het aanleggen van rookkanalen, het renoveren van voegen en loodwerk, en natuurlijk voor het vegen van schoorstenen.

Den Hartog Schoorstenen zorgt ervoor dat u veilig uw open haard of kachel kunt gebruiken. U hoeft enkel van de heerlijke warmte en gezelligheid te genieten.

Afspraak maken

Referenties

  Schoorsteenveger Gorinchem - Referenties

We hebben de schoorsteen van onze boerderij laten renoveren. Het resultaat is naar volle tevredenheid! Goede vakkundige mensen tijdens het gehele traject van offerte tot oplevering. Vakmensen met passie.

- W. Konijnenburg

Een veger die met je mee denkt en geen onnodig werk verricht.

- Van Dam

Onze werkwijze

1
2
3
4
5
Schoorsteenveger Gorinchem - Werkwijze
1/5

Inspecteren schoorsteen

Allereerst inspecteren wij uw schoorsteen. Tijdens deze inspectie achterhalen wij het type schoorsteen en de hoeveelheid vuil.

Volgende stap
Schoorsteenveger Gorinchem - Schoorsteen Inpakken
2/5

Schoorsteen inpakken

Vervolgens pakken wij de schoorsteen helemaal in. Dit voorkomt dat vuil tijdens het vegen ontsnapt. We werken met extra kleden. Hiermee nemen we het zekere voor het onzekere.

Volgende stap
Schoorsteenveger Gorinchem - Schoorsteenvegen
3/5

Schoorsteenvegen

Het is tijd om uw schoorsteen te vegen. Hierbij maken wij gebruik van verschillende borstels. Afhankelijk van het type schoorsteen vegen wij van binnenuit of vanaf het dak.

Volgende stap
Schoorsteenveger Gorinchem - Opruimen
4/5

Uitpakken schoorsteen

Naderhand ruimen wij netjes op. Wij laten uw woning altijd netjes achter. Uw schoorsteen kan er weer een jaar tegenaan!

U kunt bij ons meteen afrekenen. Dit kan via pin of contant. U ontvangt altijd de factuur en het veegbewijs via de mail direct na betaling.

Volgende stap
Schoorsteenveger Gorinchem - Nieuwe Afspraak
5/5

Nieuwe afspraak

Uw schoorsteen moet ten minste eenmaal per jaar geveegd worden. Gebruikt u uw open haard of kachel zeer regelmatig? Dan adviseren wij om uw schoorsteen vaker te laten vegen.

Wij brengen u graag op de hoogte wanneer uw schoorsteen weer geveegd dient te worden. Zo hoeft u hier niet over na te denken.


Voorkom schoorsteenbrand en stank- en rookvorming

Laat uw schoorsteen jaarlijks vegen door de experts van Den Hartog Schoorstenen en voorkom schoorsteenbrand en stank- en rookvorming.

Regelmatig stoken zorgt ervoor dat aanslag en creosoot, een teerachtige laag, zich ophopen in uw rookkanaal. Hierdoor trekt uw schoorsteen minder goed. Dit kan uiteindelijk schoorsteenbrand veroorzaken. Schoorsteenvegen zorgt ervoor dat de aanslag en creosoot grondig verwijderd worden.

Tijdens het schoorsteenvegen worden de ontluchtingskanalen gereinigd. Hierdoor heeft u geen last van stank- en rookvorming.

Schoorsteenveger Gorinchem

Geniet van de vele voordelen

Schoorsteenvegen biedt nog meer voordelen. Een schoorsteenveger ontdekt kleine beschadigingen. Deze kunnen gerepareerd worden. U voorkomt groot onderhoud of renovatie en bespaart een hoop geld.

Jaarlijks uw schoorsteen vegen geeft u ook een grotere kans op uitbetaling door de verzekeraar. Het reinigen van uw schoorsteen is niet verplicht in Nederland. Maar bij een schoorsteenbrand eist de verzekeraar wel bewijs van het onderhoud van uw schoorsteen. Hiermee kunt u aantonen dat dit niet de oorzaak van de brand kan zijn. Bij Den Hartog Schoorstenen ontvangt u altijd een veegbewijs.

Tot slot is het jaarlijks laten vegen van uw schoorsteen beter voor het milieu. Het vermindert de schadelijke roetdeeltjes en het fijnstof die vrij komen bij het stoken. Verklein uw ecologische voetafdruk en laat uw schoorsteen jaarlijks vegen!

De schoorsteenvegers van Den Hartog Schoorstenen

Den Hartog Schoorstenen werkt enkel met goed opgeleide en erkende schoorsteenvegers. Onze schoorsteenvegers blijven zich ontwikkelen en volgen geregeld opleidingen en cursussen. Hierdoor zijn ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Den Hartog Schoorstenen is erkend lid van de Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond (ASPB). Dit is de landelijke organisatie van schoorsteenvegers. Iedere organisatie die lid is van de ASPB is gediplomeerd en heeft vakkennis over veilig en verantwoord stoken.

Schoorsteenveger Gorinchem

Den Hartog Schoorstenen: Zo veel meer!

Schoorsteenvegen is niet altijd genoeg. Soms gaat hardnekkige aanslag niet volledig weg. In dat geval kunnen wij uw rookkanaal schoonfrezen. Wij kunnen uw rookkanaal ook meteen voor u inspecteren. Wij adviseren u over eventuele noodzakelijke vernieuwingen. Denk aan:

  • Het renoveren van voeg- en/of loodwerk.
  • Het aanleggen van een nieuw rookkanaal.
  • Het vervangen van uw schoorsteen.
  • Het plaatsen van een schoorsteenkap of vonkenvanger.

Deze eventuele noodzakelijke vernieuwingen kunnen wij vakkundig voor u uitvoeren. Den Hartog Schoorstenen helpt u graag van begin tot eind!

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Is schoorsteenvegen wettelijk verplicht?

Nee. In Nederland is schoorsteenvegen niet verplicht. Daarnaast wordt schoorsteenvegen vaak niet benoemd in een opstalverzekering. Verzekeraars gaan ervan uit dat u zelf het redelijke doet om uw schoorsteen te onderhouden.

Het jaarlijks laten vegen en controleren van uw schoorsteen is zeer belangrijk. Bij een schoorsteenbrand wordt altijd gecontroleerd of u uw schoorsteen goed onderhouden heeft.

 

Moet ik mijn factuur bewaren?

Sommige verzekeraars eisen dat u jaarlijks uw schoorsteen laat vegen. In dat geval heeft u een factuur van een gespecialiseerde schoorsteenveger nodig als bewijslast. Hiermee voorkomt u moeilijkheden bij eventuele schadeafhandeling.

Hoeveel kost schoorsteenvegen?
Hoeveel tijd kost schoorsteenvegen?

Dit is afhankelijk van de lengte en grootte van de schoorsteen. Het reinigen van de schoorsteen duurt in de meeste gevallen ongeveer een halfuur. Als de schoorsteen regelmatig gereinigd wordt, vergt het reinigen van de schoorsteen minder tijd. Hierbij komt er namelijk minder roet uit de schoorsteen en haard vrij.

De mogelijkheden voor uw schoorsteen bespreken? Graag!

Maak een afspraak