Schoorsteenveger Culemborg

Zorgeloos genieten van uw open haard of kachel? Den Hartog Schoorstenen is uw partner!

U kunt zorgeloos genieten van uw open haard of kachel wanneer u zeker weet dat u deze veilig kan gebruiken. Laat daarom uw schoorsteen eenmaal per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger.

Voor een ervaren schoorsteenveger in Culemborg bent u bij Den Hartog Schoorstenen aan het juiste adres. Ons familiebedrijf houdt zich al jarenlang bezig met het vegen van schoorstenen. Sinds 1925, om precies te zijn. Den Hartog Schoorstenen helpt u graag verder!

Afspraak maken

Referenties

  Schoorsteenveger Culemborg - Referenties

We hebben de schoorsteen van onze boerderij laten renoveren. Het resultaat is naar volle tevredenheid! Goede vakkundige mensen tijdens het gehele traject van offerte tot oplevering. Vakmensen met passie.

- W. Konijnenburg

Een veger die met je mee denkt en geen onnodig werk verricht.

- Van Dam

Onze werkwijze

1
2
3
4
5
Schoorsteenveger Culemborg - Werkwijze
1/5

Inspecteren schoorsteen

Voordat wij uw schoorsteen vegen, doen wij altijd een inspectie. Hierbij achterhalen wij welk type schoorsteen u heeft en hoe vuil uw schoorsteen is.

Volgende stap
Schoorsteenveger Culemborg - Schoorsteen Inpakken
2/5

Schoorsteen inpakken

Om te voorkomen dat er tijdens het schoorsteenvegen vuil ontsnapt, pakken wij uw schoorsteen helemaal in. Wij werken graag met extra kleden. Wij nemen het zekere voor het onzekere!

Volgende stap
Schoorsteenveger Culemborg - Schoorsteenvegen
3/5

Schoorsteenvegen

Na de inspectie en het inpakken van uw schoorsteen gaan wij over tot het vegen van uw schoorsteen. Afhankelijk van het type schoorsteen dat u heeft maken wij gebruik van verschillende borstels en vegen wij van binnenuit of vanaf het dak.

Volgende stap
Schoorsteenveger Culemborg - Opruimen
4/5

Uitpakken schoorsteen

Den Hartog Schoorstenen laat uw woning altijd netjes achter. U hoeft zich geen zorgen te maken over vuil en viezigheid.

Bij ons kunt u meteen afrekenen via pin of contant. Na de betaling ontvangt u direct een factuur en veegbewijs via de mail. Uw schoorsteen kan er weer een jaar tegenaan!

Volgende stap
Schoorsteenveger Culemborg - Nieuwe Afspraak
5/5

Nieuwe afspraak

Voor het veilig gebruik van uw open haard of kachel dient u eenmaal per jaar uw schoorsteen te laten vegen. Bij regelmatig gebruik zelfs vaker! Wij houden u graag op de hoogte. Wanneer uw schoorsteen weer geveegd dient te worden, ontvangt u bericht van ons. Zo hoeft u hier niet over na te denken!


Waarom schoorsteenvegen?

Schoorsteenvegen is zeer belangrijk. Voorkom schoorsteenbrand en stank- en rookvorming!

Door uw schoorsteen jaarlijks te laten vegen kunt u schoorsteenbrand en stank- en rookvorming voorkomen. Schoorsteenbrand ontstaat door een ophoping van aanslag en creosoot, een teerachtige laag. Beide hopen zich op door regelmatig stoken. Met schoorsteenvegen wordt de aanslag en creosoot grondig verwijderd. Daarnaast worden de ontluchtingskanalen gereinigd. Hiermee voorkomt u stank- en rookvorming.

Schoorsteenveger Culemborg

Laat uw schoorsteen vegen door een expert!

Schakel altijd een ervaren schoorsteenveger in zoals Den Hartog Schoorstenen. Wij beschikken over de juiste kennis en ervaring. Daarnaast gebruiken wij professionele materialen en laten wij uw woning netjes achter. U heeft nergens omkijken naar en geniet van de vele voordelen die wij te bieden hebben:

  • Gevaarlijke situaties worden voorkomen.
  • Uw ontluchtingskanalen worden gereinigd.
  • Wij kunnen kleine beschadigingen detecteren. Door deze vroegtijdig te repareren, voorkomt u groot onderhoud of in het ergste geval zelfs renovatie.
  • Breekt er toch een schoorsteenbrand uit? Dan kunt u aantonen dat u uw schoorsteen goed heeft onderhouden. U ontvangt namelijk altijd een veegbewijs.

Van binnenuit of van op het dak

Afhankelijk van uw type schoorsteen vegen wij van binnenuit of vanaf het dak. Bij van binnenuit vegen maken wij gebruik van een stok met passende borstel. Deze kunnen wij steeds verlengen door onderaan een nieuw deel toe te voegen. Met deze techniek kunnen wij helemaal tot aan de top van uw rookkanaal komen. Wanneer wij vanaf het dak vegen, maken wij gebruik van een speciale kogel aan een lang touw. Deze kogel is voorzien van een borstel. Wanneer deze kogel langs de wanden van de schoorsteen komt, veegt deze het vuil weg.

Schoorsteenveger Culemborg

Meer dan een schoorsteenveger!

Wij houden ons niet alleen bezig met schoorsteenvegen. Wij kunnen nog veel meer! Denk aan het plaatsen of vervangen van schoorstenen, het aanleggen van rookkanalen, het renoveren van voeg- en loodwerk en het plaatsen of vervangen van een schoorsteenkap of vonkenvanger.

Wanneer schoorsteenvegen niet genoeg is, kunnen wij hardnekkige aanslag volledig verwijderen door uw rookkanaal te frezen. Den Hartog Schoorstenen: uw vakkundige expert op het gebied van schoorstenen in Culemborg!

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Is het verplicht om je schoorsteen te laten vegen?

In Nederland is schoorsteenvegen niet verplicht. Maar het is wel van groot belang. Hiermee voorkomt u namelijk mogelijke schoorsteenbrand. Als die uitbreekt, kunt u aantonen dat er alles aan is gedaan om uw schoorsteen te onderhouden. Hiermee voorkomt u problemen met uw verzekeraar.

Moet ik mijn factuur bewaren?

Om problemen bij eventuele schadeafhandeling te voorkomen, kunt u het beste uw factuur of veegbewijs bewaren.

Wat kost het om een schoorsteen te laten vegen?
Hoe lang duurt het vegen van een schoorsteen?

In de meeste gevallen duurt het vegen van uw schoorsteen 30 minuten. Het is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de lengte en de grootte van uw schoorsteen. Wanneer u uw schoorsteen regelmatig laat vegen, kan het ook korter zijn.

Wat is een erkende schoorsteenveger?

Den Hartog Schoorstenen is erkend ASPB-lid. De ASPB is de landelijke organisatie van schoorsteenvegers. Elk lid is gediplomeerd en weet alles van veilig en verantwoord stoken. Onze schoorsteenvegers volgen geregeld opleidingen en cursussen, zodat ze op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

De mogelijkheden voor uw schoorsteen bespreken? Graag!

Maak een afspraak