Schoorsteenveger Betuwe

Welkom bij dé schoorsteenveger van de Betuwe. Den Hartog Schoorsteenvegen is de specialist op het gebied van schoorsteenvegen en onderhoud aan uw kachel of open haard.

Den Hartog Schoorsteenvegen werkt met hoogwaardige apparatuur en volgt strikte veiligheidsrichtlijnen om een uitstekend resultaat te garanderen. Hierdoor kunt u zorgeloos genieten van een schone en veilige schoorsteen.

Voor een ervaren schoorsteenveger in de Betuwe bent u bij Den Hartog Schoorstenen aan het juiste adres. Ons familiebedrijf houdt zich al jarenlang bezig met het plaatsen en vegen van schoorstenen.

Den Hartog Schoorstenen helpt u graag verder!

Afspraak maken

Referenties

We hebben de schoorsteen van onze boerderij laten renoveren. Het resultaat is naar volle tevredenheid! Goede vakkundige mensen tijdens het gehele traject van offerte tot oplevering. Vakmensen met passie.

- W. Konijnenburg

Een veger die met je mee denkt en geen onnodig werk verricht.

- Van Dam

Onze werkwijze

1
2
3
4
5
schoorsteenveger-betuwe-inspecteren
1/5

Schoorsteen inspecteren

Voordat wij uw schoorsteen vegen, doen wij altijd een inspectie. Hierbij controleren wij of de schoorsteen volledig is afgekoeld, zodat de veiligheid wordt gewaarborgd.

Wij controleren uw schoorsteen op vuil en obstakels. Ook achterhalen wij welk type schoorsteen u heeft, zodat wij zo effectief mogelijk uw schoorsteen kunnen vegen.

Volgende stap
schoorsteenveger-betuwe-schoorsteen-bedekken
2/5

Schoorsteen bedekken

Tijdens het schoorsteenvegen ontstaat er vuil. Wij bedekken de schoorsteen volledig. Hierdoor wordt voorkomen dat roet en stof zich kan verspreiden. Wij werken graag met extra kleden, zodat de omgeving altijd schoon blijft.

Volgende stap
schoorsteenveger-betuwe-schoorsteenvegen
3/5

Schoorsteenvegen

Na de inspectie en het bedekken van uw schoorsteen gaan wij over tot het vegen van uw schoorsteen. Wij vegen vanuit binnenuit of vanaf het dak. Afhankelijk van het type schoorsteen dat u heeft maken wij gebruik van verschillende borstels, zodat er een optimaal resultaat wordt behaald.

Volgende stap
schoorsteenveger-betuwe-schoorsteen-uitpakken
4/5

Uitpakken schoorsteen

Na het schoorsteenvegen pakken wij uw schoorsteen weer netjes uit. Wij zuigen de schoorsteen volledig netjes uit. Den Hartog Schoorstenen laat uw woning altijd netjes achter.

Bij ons kunt u meteen afrekenen via pin of contant. Na de betaling ontvangt u direct een veegbewijs en een factuur via de e-mail. Uw schoorsteen kan er weer een jaar tegenaan!

Volgende stap
5/5

Nieuwe afspraak

Voor het veilig gebruik van uw open haard of kachel dient u eenmaal per jaar uw schoorsteen te laten vegen. Bij regelmatig gebruik zelfs vaker!

Hierdoor wordt opbouw van roet en creosoot voorkomen.

Wij houden u graag op de hoogte. Wanneer uw schoorsteen weer geveegd dient te worden, ontvangt u bericht van ons. Zo hoeft u hier niet over na te denken!


Waarom is schoorsteenvegen belangrijk?

Nederland telt jaarlijks ruim 2000 schoorsteenbranden. In de meeste gevallen is slecht onderhoud hiervan de oorzaak.

Schoorsteenbrand ontstaat door een ophoping van aanslag en creosoot, een teerachtige laag. Beide hopen zich op door regelmatig stoken. Creosoot is erg brandbaar en kan plotseling ontbranden waardoor er een schoorsteenbrand ontstaat.

Met schoorsteenvegen wordt de aanslag en creosoot grondig verwijderd. Daarnaast worden de ontluchtingskanalen gereinigd. Bij een schone schoorsteen kunnen de rookgassen sneller wegtrekken. Door de schoorsteen jaarlijks te laten vegen door Den Hartog Schoorstenen wordt een schoorsteenbrand en andere problemen voorkomen. Zo kan u zorgeloos blijven genieten van uw houtkachel.

schoorsteenveger-betuwe-tekst

De voordelen van schoorsteenvegen

Schoorsteenvegen draagt bij aan veiligheid, efficiëntie en het behoud van uw schoorsteen. Bij Den Hartog Schoorsteenvegen beschikken wij over de juiste kennis, ervaring en professionele materialen, zodat uw schoorsteen vakkundig wordt geveegd.

De voordelen van Den Hartog Schoorstenen:

  • Gevaarlijke situaties worden voorkomen.
  • Wij kunnen kleine beschadigingen detecteren. Door deze vroegtijdig te repareren, voorkomt u groot onderhoud of in het ergste geval zelfs renovatie.
  • Breekt er toch een schoorsteenbrand uit? Dan kunt u aantonen dat u uw schoorsteen goed heeft onderhouden. U ontvangt namelijk altijd een veegbewijs.
  • Wanneer uw schoorsteen weer geveegd dient te worden, ontvangt u bericht van ons. Zo hoeft u hier niet over na te denken!

Den Hartog Schoorstenen: Meer dan schoorsteenvegen!

Den Hartog Schoorstenen zorgt ervoor dat uw schoorsteen in topconditie blijft. Wij voeren alleen de werkzaamheden uit die daarvoor alleen echt nodig zijn.

Enkel schoorsteenvegen is niet altijd voldoende. Wij adviseren u in dit geval over eventuele noodzakelijke vernieuwingen. Denk aan:

  • Het renoveren van voeg- en/of loodwerk.
  • Het aanleggen van een nieuw rookkanaal.
  • Het vervangen van uw schoorsteen.
  • Het plaatsen van een schoorsteenkap of vonkenvanger.
  • Hardnekkige aanslag volledig verwijderen door uw rookkanaal te frezen.

Den Hartog Schoorstenen heeft de kennis en de ervaring om deze eventuele noodzakelijke vernieuwingen vakkundig uit te voeren.

Den Hartog Schoorstenen helpt u graag van begin tot eind!

schoorsteenveger-betuwe-tekst-1

De schoorsteenveger in de Betuwe

Den Hartog Schoorstenen streeft naar kwaliteit, uitstekende service en tevredenheid van onze klanten. We luisteren naar uw wensen en bieden advies op maat om aan uw specifieke eisen te voldoen. Wij staan klaar om u te voorzien van deskundig advies.

Den Hartog Schoorstenen is gevestigd in Leerbroek. Door onze centrale ligging hebben wij een uitgestrekt werkterrein. Zo zijn wij ook actief in de regio van Gorinchem, Culemborg, Geldermalsen, Leerdam en Meerkerk.

Den Hartog Schoorstenen is uw betrouwbare partner voor alle schoorsteenbehoeften. Neem vandaag nog contact met ons op.

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Is het wettelijk verplicht om een schoorsteen te vegen?

In Nederland is schoorsteenvegen niet verplicht. Het is wel van groot belang. Schoorsteenvegen voorkomt u namelijk een mogelijke schoorsteenbrand. Als er toch een schoorsteenbrand uitbreekt, kunt u aantonen dat er alles aan is gedaan om uw schoorsteen te onderhouden. Hiermee voorkomt u problemen met uw verzekeraar.

Moet ik mijn factuur of veegbewijs bewaren?

Om problemen bij eventuele schadeafhandeling te voorkomen, kunt u het beste uw factuur of veegbewijs bewaren.

Wat kost het om een schoorsteen te laten vegen?
Hoe lang duurt het vegen van een schoorsteen?

In de meeste gevallen duurt het vegen van een schoorsteen 30 minuten. Het is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de lengte en de grootte van uw schoorsteen. Wanneer u uw schoorsteen regelmatig laat vegen, kan het ook korter zijn dan 30 minuten.

Is Den Hartog Schoorstenen een erkende schoorsteenveger?

Den Hartog Schoorstenen is erkend ASPB-lid. De ASPB is de landelijke organisatie van schoorsteenvegers. Elk lid is gediplomeerd en weet alles van veilig en verantwoord stoken. Onze schoorsteenvegers volgen geregeld opleidingen en cursussen, zodat ze op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

De mogelijkheden voor uw schoorsteen bespreken? Graag!

Maak een afspraak