Erkende schoorsteenveger

Schoorsteenbrand wilt u voorkomen. Net als stank of rookvorming in uw kamer. Hoe u dit doet?

Door jaarlijks een schoorsteenveger in te schakelen. Uw verzekering kan zelfs van u eisen om met regelmaat uw schoorsteen te vegen. De erkende schoorsteenvegers van Den Hartog Schoorstenen reinigen uw rookkanaal en schoorsteen grondig en goed. Vakwerk door ervaren specialisten! 

Wij rekenen geen voorrijkosten in Leerbroek, Leerdam, Schoonrewoerd, Nieuwland, Oosterwijk, Kedichem, Asperen, Hei- en Boeicop, Meerkerk, Heukelum, Zijderveld.

Onze tarieven: 

 • 1e kanaal pannendak: € 72,50
 • 1e kanaal rieten dak: € 99,-

Bekijk al onze tarieven.

Afspraak maken

Referenties

 Schoorsteenveger - Referenties

We hebben de schoorsteen van onze boerderij laten renoveren. Het resultaat is naar volle tevredenheid! Goede vakkundige mensen tijdens het gehele traject van offerte tot oplevering. Vakmensen met passie.

- W. Konijnenburg

Een veger die met je mee denkt en geen onnodig werk verricht.

- Van Dam

Onze werkwijze

1
2
3
4
5
Erkende schoorsteenveger - Inspecteren
1/5

Inspecteren schoorsteen

Ten eerste beginnen we met de inspectie van de schoorsteen. Hier kunnen we het type schoorsteen achterhalen en zien hoe vuil de schoorsteen vanbinnen is.

Volgende stap
Erkende schoorsteenveger - Inpakken
2/5

Schoorsteen inpakken

Nu pakken we de schoorsteen helemaal in, zodat mogelijk vuil tijdens het vegen niet kan ontsnappen. Met extra kleden nemen we het zekere voor het onzekere.

Volgende stap
Erkende schoorsteenveger - Schoorsteenveger
3/5

Schoorsteenvegen

In deze stap gaan we vegen. Afhankelijk van het type schoorsteen gebruiken we verschillende borstels en vegen we van binnenuit of via het dak.

Volgende stap
Schoorsteenveger - Opruimen
4/5

Uitpakken schoorsteen

Het vegen is klaar en de schoorsteen kan er weer een jaar tegenaan. We ruimen onze spullen op en zorgen dat alles netjes wordt achtergelaten.

U kunt bij ons direct pinnen of contact afrekenen. De factuur en het veegbewijs ontvangt u hierna direct in de mail.

Volgende stap
Schoorsteenveger - Afspraak
5/5

Nieuwe afspraak

Ten minste één keer per jaar moet de schoorsteen geveegd worden. Bij veel gebruik soms zelfs vaker. We brengen u op de hoogte wanneer het weer tijd is om de schoorsteen te laten vegen, zodat u er niet aan hoeft te denken.


3 redenen om uw schoorsteen jaarlijks te laten vegen

 1. Voorkom schoorsteenbrand
  Door regelmatig stoken ontstaat aanslag en creosoot (een teerachtige laag) in uw rookkanaal. Dit zorgt ervoor dat uw schoorsteen minder goed trekt en dat kan weer leiden tot brand. Tijdens het vegen van de schoorsteen worden de aanslag en de teerachtige laag grondig verwijderd.
 2. Meer kans op uitbetaling door de verzekeraar
  Het reinigen van uw schoorsteen is in Nederland niet verplicht. Bij een schoorsteenbrand wil een verzekeraar vaak wél bewijs zien dat u de schoorsteen goed heeft schoongehouden. Dit vergroot de kans op uitbetaling van schadevergoeding.
 3. Beter voor het milieu
  De ophoping van vuil in uw schoorsteen zorgt ervoor dat er meer schadelijke roetdeeltjes en fijnstof vrijkomen als u stookt. Jaarlijks schoorsteenvegen is dus beter voor het milieu.
Schoorsteenveger - Voordelen

Erkende ASPB-schoorsteenvegers

Den Hartog is erkend ASPB-lid. De ASPB is de landelijke organisatie van schoorsteenvegers. Elk lid is gediplomeerd en weet alles van veilig en verantwoord stoken. Onze schoorsteenvegers volgen geregeld opleidingen en cursussen, zodat ze op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

Uw schoorsteen wordt geveegd door een erkend schoorsteenveger, die u ook nog eens optimaal kan adviseren. Bijvoorbeeld over uw rookkanaal, stookgedrag, schoorsteen en open haard.

Is vegen alleen niet genoeg?

Dan kunnen we uw rookkanaal ook schoonfrezen. Dit gebeurt met name als de aanslag met vegen niet (volledig) verwijderd kan worden.

Ga voor zekerheid: sluit een onderhoudscontract

Geen omkijken meer hebben naar het reinigen van uw schoonsteen? Sluit een onderhoudscontract met ons af. Wij komen dan jaarlijks op een afgesproken moment uw schoorsteen vegen.

Zo bent u ervan verzekerd dat uw schoorsteen goed blijft trekken en veilig schoon is. Wel zo’n prettig idee!

Meer dan alleen schoorsteenvegen

Naast het vegen van de schoorsteen en het rookkanaal, kunnen wij deze ook direct voor u inspecteren. We brengen advies uit over eventuele noodzakelijke vernieuwingen: nu en in de nabije toekomst. Deze kunnen wij uiteraard ook vakkundig voor u uitvoeren.

Denk aan het:

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Is schoorsteenvegen verplicht?

In Nederland is het schoorsteenvegen niet wettelijk verplicht, in tegenstelling tot andere Europese landen. In de voorwaarden van een opstalverzekering staat vaak niet beschreven dat het vegen van de schoorsteen verplicht is. Maar dit is omdat verzekeraars verwachten dat u zelf al het redelijke doet om een schoorsteenbrand te voorkomen.

Het regelmatig laten controleren en vegen van de schoorsteen is dan ook belangrijk. Wanneer er schade ontstaat door een schoorsteenbrand zal er altijd worden gecontroleerd of er sprake was van achterstallig onderhoud.

 

Hoe weet ik of een schoorsteenveger betrouwbaar is?

De Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond (ASPB) is de erkende branchevereniging voor schoorsteenvegers.

Den Hartog is erkend ASPB-lid. Elk lid is gediplomeerd en weet alles van veilig en verantwoord stoken. Onze schoorsteenvegers volgen geregeld opleidingen en cursussen, zodat ze op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

Moet ik de factuur van het schoorsteenvegen goed bewaren?

Afhankelijk van de verzekering kan er wel worden geëist om de schoorsteen te vegen. Voor de verzekering is er dan een attest nodig van een gespecialiseerde schoorsteenveger als bewijslast. Wanneer u namelijk geen bewijs (factuur) heeft van de schoorsteenveger kan dit problemen veroorzaken bij een eventuele schadeafhandeling.

Wat zijn de kosten van het schoorsteenvegen?
Hoe lang duurt schoorsteenvegen?

Het inspecteren en reinigen van de schoorsteen vinden op hetzelfde moment plaats. De schoorsteenveger is ongeveer een halfuurtje bezig met het reinigen van de schoorsteen.

Wanneer de schoorsteen al meerdere malen is gereinigd zal het schoonmaken korter duren. In dit geval komt er ook minder roet vrij uit de schoorsteen en de haard. De tijdsduur van het schoorsteenvegen hangt ook af van de lengte en de grootte van de schoorsteen.

De mogelijkheden voor uw schoorsteen bespreken? Graag!

Maak een afspraak