Een compleet nieuwe schoorsteen naar eigen wens

Uw schoorsteen krijgt veel te verduren. Regen, sneeuw, hagel en rook….

Onderhoud krijgt een schoorsteen vaker niet dan wel. Dat gaat u na verloop van tijd merken. Is uw schoorsteen niet langer fraai of zelfs onveilig?

Dan wordt het hoog tijd voor een nieuwe schoorsteen. Ambachtelijk gemetseld of juist een lichte prefab. Den Hartog Schoorstenen is uw ervaren partner.

Ambachtelijk gemetselde schoorsteen

Een vakkundig gemetselde schoorsteen is een lust voor het oog. Zeker als deze opgebouwd is in dezelfde kleur steen als uw woning. Niets authentieker dan dat.

Wij kunnen de schoorsteen metselen naar wens. Er is veel keuze in kleur én opbouw van stenen. Recht boven elkaar, schuin op elkaar of in kruisverband. Dat is nog maar een greep uit de mogelijkheden.

Onze experts denken graag met u mee en kunnen u de verschillende opties laten zien. Bijvoorbeeld in ons eigen inspiratiecentrum in Leerbroek.

Lichtgewicht prefab schoorsteen

Kan uw dak geen zware, gemetselde schoorsteen aan? En wilt u geen extra constructie hiervoor laten plaatsen? Dan is een prefab schoorsteen de ideale oplossing.

Deze schoorstenen zijn een stuk lichter en worden vooraf op maat gemaakt in de werkplaats. Ze kunnen op vrijwel ieder dak geplaatst worden en zijn gemaakt van kwalitatief, lichtgewicht materiaal. U heeft veel keuze in kleur, vorm en afwerking.

Een prefab schoorsteen is doorgaans goedkoper dan een gemetselde schoorsteen. In sommige gevallen kan een prefab schoorsteen zelfs over een bestaande schoorsteen heen worden geplaatst. Hierdoor bespaart u ook nog eens op sloopkosten.

Afspraak maken

Referenties

We hebben de schoorsteen van onze boerderij laten renoveren. Het resultaat is naar volle tevredenheid! Goede vakkundige mensen tijdens het gehele traject van offerte tot oplevering. Vakmensen met passie.

- W. Konijnenburg

Een veger die met je mee denkt en geen onnodig werk verricht.

- Van Dam

Impressie schoorstenen

Prefab model
Toon meer

Wat voor haard of schoorsteen u ook heeft: de rook moet goed afgevoerd worden. Daarvoor heeft u een rookkanaal nodig. Oftewel de verbinding tussen uw haard of kachel en de schoorsteen op uw dak. Traditioneel werden deze rookkanalen van baksteen gemaakt.

Tegenwoordig kiezen we liever voor veilige, metalen rookkanalen. Gemaakt van duurzaam, roestvrij staal. Wij werken hiervoor met de bewezen oplossingen van Europees marktleider Poujoulat.

U heeft de keuze uit enkelwandige en dubbelwandige pijpen voor uw rookkanaal. De dubbelwandige pijp is geïsoleerd en daardoor hittebestendiger dan een enkelwandige pijp. Ideaal wanneer u met hout stookt.

Kiest u voor een gemetselde schoorsteen? Dan hoeven we bij gebruik van een dubbelwandig rookkanaal geen dure vuurvaste stenen te gebruiken.

Wilt u weten welk type rookkanaal het beste in uw woning past? Onze specialisten vertellen het u graag. Ook kunnen zij uw schoorsteen en rookafvoersysteem inspecteren.

Afgewerkt met schoorsteenkap en vonkenvanger

De finishing touch van uw nieuwe schoorsteen? Een mooie kap natuurlijk. Die geeft uw schoorsteen extra allure.

Daarnaast draagt het bij aan het behoud van uw schoorsteen. De schoorsteenkap houdt neerslag tegen, waardoor mos, algen en aanslag veel minder kans krijgen. Een win-winsituatie dus.

Heeft u een rieten dak?

Dan is een vonkenvanger onmisbaar. Deze kooi van roestvrijstaal vangt de vonken uit uw rookkanaal op. Zo beschermt de vonkenvanger uw prachtige rieten kap tegen brand.

Veilig blijven stoken? Laat uw schoorsteen jaarlijks vegen!

In uw schoorsteen en rookkanaal kunnen aanslag, mos en algen zich ophopen. Gevaarlijk als dit lange tijd blijft zitten.

Het zorgt er namelijk voor dat uw schoorsteen minder goed trekt. Er ontstaat kans op rookterugslag en in het ergste geval schoorsteenbrand.

Daarom adviseren we u om de schoorsteen in ieder geval jaarlijks te laten vegen. Hiervoor kunt u een onderhoudscontract met ons sluiten, zodat u er zelf geen omkijken meer naar heeft. Onze erkende schoorsteenvegers houden uw schoorsteen echt schoon.

Uw ervaren partner in schoorstenen

De medewerkers van Den Hartog Schoorstenen zijn vaker wel dan niet op een dak te vinden. Zij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van zowel gemetselde als prefab schoorstenen. Daarbij gaan we zorgvuldig te werk, overleggen met u over de planning en laten alles netjes achter als het werk klaar is.

Nieuwe schoorsteen nodig?

Wij gaan graag voor u aan de slag!

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een gemetselde en een prefab schoorsteen?

Het verschil tussen een gemetselde en een prefab schoorsteen is dat een prefab schoorsteen niet op locatie wordt gebouwd, maar vooraf in de werkplaats.

Een prefab schoorsteen is een stuk lichter en doorgaans goedkoper dan een gemetselde schoorsteen. Het kost minder tijd om een prefab schoorsteen te bouwen en de kans op bouwfouten is een stuk kleiner. Een prefab schoorsteen heeft echter een minder authentiek karakter dan een gemetselde schoorsteen.

Wat kost een nieuwe schoorsteen metselen?

De kosten voor het metselen van een nieuwe schoorsteen zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals de diameter en de lengte van het rookkanaal.

Moet het rookkanaal aangelegd worden in bochten? Moeten er gaten geboord worden in het plafond? Of kan het rookkanaal langs de buitenkant van het pand lopen? Al deze factoren kunnen de prijs beïnvloeden. Wilt u een exacte prijs weten? Neem dan gerust contact met ons op!

Wat kost een prefab schoorsteen?

De kosten voor het plaatsen van een prefab schoorsteen zijn afhankelijk van een aantal factoren: de uitvoering, het materiaal, de plaats op het dak en de afmetingen. Daarnaast is de prijs afhankelijk van de huidige staat van het rookkanaal en de pijpen. Wilt u een exacte prijs weten? Neem dan gerust contact met ons op!

Welk typen rookkanalen zijn er?

Er zijn drie verschillende typen rookkanalen: een enkelwandig rookkanaal, een dubbelwandig rookkanaal en een flexibel rookkanaal.

Een enkelwandig rookkanaal bestaat uit één buis. Deze buis wordt gebruikt om het kanaal in de schoorsteen en het kanaal in de open haard met elkaar te verbinden.

Een dubbelwandig rookkanaal bestaat uit twee aparte kokers, met daartussen isolatiemateriaal. Dit type rookkanaal is optimaal voor elk type brandstof.

Een flexibel rookkanaal bestaat uit één enkel stuk zonder verbindingen. Deze flexibele buis wordt vooral gebruikt bij schoorstenen met bochten of vernauwingen.

De mogelijkheden voor uw schoorsteen bespreken? Graag!

Maak een afspraak